bagietka - 3616 przepisów (strona:135/242)

Przepisy na pierś z kurczaka 244

kurczak ze szpinakiem i pomidorkami Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Makaron Pad Thai z kurczakiem i tofu Sałatka z cykorią, kurczakiem i pomarańczą Kurczak w sosie serowym Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej Sałatka z kurczakiem, pomidorami i mozzarellą Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z serem

Kuchnia Bazylii
Kanapki BLT + przepis na pyszne domowe bułeczki 140

mogliśmy się ich nachwalić. W końcu zgodnie stwierdziliśmy, że robimy je w domu…. problem jedynie stanowiło pieczywo…. Na czym je zrobić, na chlebie tostowym, w bagietce? Lokal, w którym zamówiliśmy te „kanapki” serwował je w cieście, które kształtem przypominało nieco pitę, a smakiem… pizzę;) Jakieś takie skojarzenia mieliśmy. Nijak tego jednak nie sposób odtworzyć. Zdecydowaliśmy

Smaki Na Talerzu
Zupa pomidorowa z ziołami i grzankami 130

bulionu warzywnego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 ostra papryczka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich spora garść listków bazylii 3 łyżki śmietany 18% sól Grzanki: bagietka, ciabata lub włoski chleb 125 g sera mozzarella (1 kula) słodka papryka w proszku zioła prowansalskie Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany

Qchnia po prostu
Sałatka z kozim serem i figami 179

pokruszony ser kozi, pokrojonego w plastry ogórka i pomidorki koktajlowe na pół Przygotuj dresing z oliwy oliwek, syropu klonowego, octu balsamicznego Polej całą sałatkę przygotowanym dresingiem, możesz podawać z bagietką. Smacznego! Artykuł Sałatka z kozim serem i figami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z kaszą gryczaną, twarogiem wędzonym i rzodkiewką 131

pożywna i zdrowa sałatka dziś wita nas na śniadanie – jak weekend to weekend! Idealna do pracy, do słoika, jako lunchbox, przekąska, sałatkowa przystawka. Podaję z grzankami, chrupiącą świeżą bagietką, razowym chlebem lub samą. Kasza gryczana (moja ulubiona kasza!:) z dodatkiem świeżych warzyw: pomidorów, papryki, ogórków, rzodkiewki z aromatycznym twarogiem wędzonym posypana koprem, bomba zdrowia! Kto lubi kaszę, kto lubi

Zasmakuj Kuchni
3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 116

przez 35 minut w piekarniku pod przykryciem. Zupa krem z kurek Kurki fantastycznie sprawdzają się w zupach, zwłaszcza w kremach. Serwuje się je zazwyczaj z dodatkiem śmietany i kawałkiem bagietki. Jak przyrządzić smakowitą zupę krem z kurek? W dużym garnku należy zeszklić cebulę, czosnek, a następnie kurki (minimum 600 g). Potem całość zalać wodą i wsypać do niej ziele angielskie

Kuchcik gotuje
NAJLEPSZA TUNEZYJSKA SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) 212

płynne ), przykrywamy na chwilę. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby, podajemy ze świeżą pietruszka i odrobiną fety ( feta nie jest konieczna, ale fajnie się komponuje! ). Podajemy z chrupiącą świeżą bagietką. Ps. w moich kulinarnych poczynaniach mam ostatnio nowych pomocników. Nóż Santoku Swiss Modern marki Victorinox i deskę All rounder tej samej marki. Wielokrotnie podczas różnych wywiadów pytana

Ostra na Słodko
Crostini z figami, serem pleśniowym i miodem / Fig crostinis with blue cheese and honey 200

Bardzo łatwe w przygotowaniu i gwarantuję, że wszyscy będą zachwyceni. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Crostini z figami, serem pleśniowym i miodem (16 crostini) Składniki: 1 długa bagietka lub ciabatta, pokrojona na kromki oliwa z oliwek 4 duże świeże figi, pokrojone w ósemki ulubiony ser pleśniowy, pokrojony w kosteczkę lub pokruszony płynny miód sól i pieprz Przygotowanie: Ułóż

karmelowy
Bułeczki czosnkowo-serowe 4706

zniknęły w tempie ekspresowym:) Wyszły pyszne. Mięciutkie. Pachnące masełkiem czosnkowo-pietruszkowym. Najbardziej smakowały mi po lekkim przestudzeniu. Jak smakowały na zimno? Tego już nie mieliśmy okazji sprawdzić;) Jeśli lubicie bagietki z czosnkowym masłem, polecam Wam również i taką wersję. Z pewnością będziecie chcieli wracać do nich częściej. 430-440 g mąki (ja użyłam uniwersalnej, szymanowskiej) 230 ml ciepłego mleka

Smaki Na Talerzu
Śniadanie angielskie 171

pyszne „Angielskie”. Gdy pierwszy raz je zamówiliśmy nie kryłam zdziwienia, że tyle można zjeść na jeden raz – ledwo mieściło się to wszystko na talerzu. Najmilej wspominam bagietkę na ciepło, taką mięciutką i chrupiącą zarazem:) Niestety, lokal od jakiegoś czasu zrezygnował z oferty śniadaniowej, bazując głównie na burgerach. I choć w takich porannych godzinach bywaliśmy tam dość rzadko

Smaki Na Talerzu
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 97

Kiedy spodziewam się gości wiem, że oprócz fajnych i kolorowych sałatek, także sprawdzonych i sytych z ryżem czy mięsem sprawdzą się świetnie wszelakie bagietki, grzanki, dipy i rozmaitości z ciasta francuskiego. Uwielbiam je za szybkość, elastyczność, łatwość w przygotowaniu i smak, którym można dowolnie operować. Ciasto francuskie jako deser na słodko, wytrawnie na przekąski mięsne czy wege oraz jako dania

Zasmakuj Kuchni
Quesadilla z kurczakiem 225

swojej quesadilii kurczaka, który pozostał mi z wczorajszego obiadu oraz warzywa, które miałam w kuchni. Zobacz też: Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków Pizzerinki czyli mini pizze Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Przepis na quesadillę z kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 15 minut Składniki 2 tortille kawałki upieczonego/podsmażonego kurczaka z ulubionymi ziołami żółty ser/ser cheddar papryka

Kuchnia Bazylii
Restauracja Bulaj | Sopot – Miejsca ze Smakiem 146

przystawkę wybraliśmy pomidorową zupę rybną, podaną z mulami, która akurat w ten dzień była jednym z dań dnia. Aromatyczne pomidory doskonale komponowały się z wywarem rybnym, dając smaczne połączenie. Bagietka podana do zupy łagodziła jej intensywny smak. Jako drugą przystawkę zamówiliśmy ceviche z tuńczyka z dodatkiem aksamitnych sosów oraz czarnuszki. Delikatny tuńczyk ciekawie połączył się z ostrzejszymi smakami. Do naszej

Kuchnia Bazylii
Sałatka z pieczoną gruszką, figami i chrupiącym boczkiem 96

gruszki i po 4 kawałki figi. Dookoła układamy plastry boczku, całość posypujemy grzankami i polewamy resztą dressingu. Gotowe!   Jeśli nie użyjecie grzanek to możecie po prostu podgrzać kawałek bagietki w piekarniku i zajadać w ten sposób. 😉 Ta sałatka cudownie łączy słony, słodki, kwaśny i wytrawny smak. Miękkie gruszki z serem lazur, pachnące tymiankiem i miodem lawendowym figi, chrupiący boczek

Cooking Monster
Gigantyczne klopsy pieczone w białym winie 166

sosie. Gotowe klopsy podajemy z łyżką wazową bulionu w którym się gotowały, posypane świeżymi, posiekanymi ziołami (natką i szczypiorem) lub uduszonym na maśle porem. Musowo ze świeżą, chrupiącą bagietką – nic lepiej nie wchłonie tego cudnego bulionu. Wylizywanie talerzy jak najbardziej wskazane, ale pamiętajcie – dopiero kiedy wyjdą goście! SKŁADNIKI KLOPSY (8 porcji – 8 sztuk) 500g mielonej wołowiny (zawartość tłuszczu

Karo in the Kitchen