roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem. To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone puszka pomidorów w puszce krojonych 2 duże łyżka ajvaru ząbek
Andzia Pichciskładniki włożyć do miski, z wierzchu położyć połówki jajek i ser. Przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Sosem polać sałatkę. Posypać prażonymi pestkami. Podawać np. z bagietką lub grzankami. Smacznego
Obiad gotowyłososia. Do miski dorzuciłyśmy twaróg, a całość Kinia dokładnie zblendowała tworząc puszystą pastę, którą wzbogaciłyśmy o majonez i posiekany szczypiorek. Kinga dokładnie wszystko wymieszała, a pastę ułożyłyśmy na pokrojonych bagietkach, a kropką nad i był posiekany koper i kolorowy pieprz usypany na samej górze. SMACZNEGO! Pozdrawiamy, Kinga i Paula
Sprawni w smakuwprost obiad Łatwe w wykonaniu danie , które z powodzeniem da się odgrzać bez strat na jakości , co sprawia że również na kolację jest dobrym wyborem . Jeśli jeszcze dodamy czosnkowe bagietki .. mniam , chyba już nie trzeba bardziej zachęcać Nie ma się co zastanawiać , trzeba korzystać z wiosennych smaków , bo one są tylko raz w roku Składniki : 1 główka młodej kapusty
Ogrodnik w podróżyMule na białym winie Mule po marynarsku (Moules marinières) rodem z północy Francji jak i Belgii. Przygotowane w ten sposób smakują równie dobrze z samą bagietką jak i frytkami. Na moim stole tym razem zagościły jako dodatek pieczone warzywa. Składniki: około 1,5 kg świeżych muli 3 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 garść posiekanej
Wino Francja KuchniaReszta przekąsek zalegała w lodówce przez kolejnych kilka dni, bo na każdego przypadło po 3 duże calzone, więc nikt nie wcisnął nic więcej . Więcej przepisów na domowy fast-food: Bagietka nadziewana kurczakiem i serem żółtym Burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty Drożdżowe kieszonki z serem i szynką Pikantne pałki z kurczaka Artykuł Calzone z mięsem mielonym i domowym
Słodkie GotowanieBubie, ale gwiazdą tego lokalu ma być przede wszystkim grill i pieczone na nim prosiaki oraz jagnięcina. Swoją ucztę rozpoczęliśmy od sałatek podanych z cevapi oraz pljeskavicą, grillowaną bagietką oraz pitą. Po wizycie w Bułgarii zakochałam się w bałkańskim aromatycznym jedzeniu, więc te świetnie przyprawione kotleciki od razu przywiodły na myśl kjufte oraz sałatkę szopską, którymi zajadałam się podczas wakacji
Cooking Monstermakaron jajeczny! Na zdjęciach widzicie pieczywo, które podałam do makaronu. To nawyk, który przywiozłam ze sobą z Włoch. Włosi po zjedzeniu makaronu resztę sosu dojadają z użyciem pieczywa lub bagietki na którą zgarniają pozostałości z talerza. Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy
nietylkopasta.plrozdrobniłem ( usuwamy maksymalnie dużo ości ). Wszystkie składniki połączyłem, dodałem pozostałe składniki pasty, pastę pomidorową, majonez, musztardę sól i pieprz. Całość delikatnie zblendowałem. Pasta z piklinga to fajna przekąska do bagietki, kromki chleba, dowolnego ulubionego pieczywa
R'n'G Kitchensuchą i rozgrzaną patelnię wrzucamy płatki migdałów i prażymy na średnim ogniu do momentu, aż migdały lekko się przyrumienią. Zdejmujemy z patelni. Zupę posypujemy migdałami. Podajemy ze świeżą bagietką bądź grzankami. * można użyć bulionu mięsnego Notes - nie należy zbyt długo gotować zupy, ponieważ czosnek niedźwiedzi traci wtedy swoje właściwości zdrowotne - do zupy można użyć mrożonego szpinaku By Małgorzata Hert Wędr
Wędrówki po kuchnidziwić Kurczak wspaniały i wcale nie trzeba podczas gotowania wypić butli wina ,żeby się o tym przekonać Pyszna , prosta potrawa , jednogarnkowa . Jeśli jeszcze znajdzie się w jej pobliżu chrupiąca bagietka.. mniam Nawet dzieciaki doceniły francuską sztukę kulinarną , a myślałam ,że wino w potrawie je odrzuci .. Cóż , smak i aromat nie ma wieku .. Polecam , tym bardziej ,że przygotowanie nie jest
Ogrodnik w podróżyszczypiorek drobno siekamy, a żółty ser ścieramy na tarce o buraczanych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy. Podajemy schłodzone na bagietkach
Z Majeczką w kuchnichwili lekko się topi, dzięki czemu całość jest cudownie kremowa. To danie sprawdzi się jako lekki obiad, dodatek do ryby lub mięsa, albo pyszne warzywo do pieczonej bagietki. Wypróbujcie swoje ulubione połączenie. Komu potrzebne mięso, skoro warzywa są takie pyszne? Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 40-50 minut Składniki: marchewka – 700g mielonu kumin – 1 łyżeczka
wiecejwarzyw.plBiałe kiełbaski pieczone w piwie mogą być podane na wielkanocny stół ale równie dobrze sprawdzą się jako gorące danie w menu imprezowym, zaserwowane z bagietką, ogórkiem kiszonym i piwem. Kiełbaski te są mocno przyprawione dlatego dodatek musztardy i piwa do pieczenia jest jak najbardziej właściwy. Danie to mogą jeść również dzieci, bo podczas pieczenia alkohol odparuje. Chociaż dla dzieci bardziej
Codziennik Kuchenny