Kopytka z kaszy jaglanej z sosem pieczarkowym

Kopytka z kaszy jaglanej z sosem pieczarkowym

Kopytka z kaszy jaglanej z sosem pieczarkowym

Przepis na : obiad

  200 g kaszy jaglanej 2 jajka 100 g mąki kukurydzianej 250 ml + 150 ml wywaru z warzyw 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 10 pieczarek 1/2 cebuli olej kokosowy do smażenia   Wywar zagotowujemy, wrzucamy kaszę i gotujemy na małym ogniu Ugotowaną kaszę blendujemy Dodajemy 2 jajka, mąkę i przyprawy Zagniatamy ciasto Formujemy wałki i dzielimy na kopytka Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 5 minut Pieczarki i cebulę obieramy, myjemy, siekamy i podsmażamy, aż będą miękkie 150 ml bulionu zago... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kopytka, kasza, pieczarki, jajko, warzywa, diety, dieta, kasza jaglana, sosy, kokosowe, sos pieczarkowy, ciasto, obiad, ciasto na niedziele, pomysł na obiad, pieczarki w sosie, pieczarki w cieście, ciasto kokosowe, sos do jajek, pieczarki do obiadu, ciasto z kaszy jaglanej, ciasto na zimno

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.