Przepis na : obiad
2 udka + 2 skrzydełka z indyka 4 łyżeczki musztardy domowej 2 cytryny 4 cebule sok z całej cytryny 2 łyżeczki miodu Udka moczymy w wodzie przez całą noc, żeby były bardziej soczyste Musztardą nacieramy mięso, które układamy w naczyniu żaroodpornym Cytryny i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki/plasterki i układamy w naczyniu Zalewamy wszystko zagotowaną wodą tak, by mięso w połowie znajdowało się pod wodą Sok z cytryny łączymy z miodem Pieczemy 1 h 15 minut w 180 stopniach z termoobi... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.