Pierogi z szynką , serem i boczkiem - ravioli con la ricotta, prosciutto cotto e pancetta

Pierogi z szynką , serem i boczkiem  - ravioli con la ricotta, prosciutto cotto e pancetta

Pierogi z szynką , serem i boczkiem - ravioli con la ricotta, prosciutto cotto e pancetta

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI Na ciasto 600 g mąki 1 jajko 250 ml gorącej wody 1 łyżka  oliwy z oliwek sól Na nadzienie 200 g białego tłustego sera 1 łyżka śmietany   pół cebuli 200 g szynki 2 łyżki tartego sera typu Parmezan lub Grana Padano gałka muszkatałowa sól  Na okrasę  100 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju z oliwy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Najpierw ciasto : zagotować 250 ml wody i odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu wyspać mąkę na stolicę dodać 1 jajko, łyżkę  oliwy z oliwek , płaską łyżeczkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zielonacukinka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.