Przepis na : obiad
Przeglądając jedną z książek kucharskich w mojej biblioteczce, a mianowicie "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza (recenzja TUTAJ ) zainspirowałam się jednym z zamieszczonych tam przepisów. Mowa o "mojej studenckiej ogórkowej". Przepis jest bardzo prosty i początkowo miałam go w pełni odwzorować, ale po chwili zdecydowałam, że zrobię po swojemu. I tak wyszła wersja mojej, prostej ogórkowej, która jest wegańska i bezglutenowa. Szybka w przygotowaniu, łącząca tylko kilka podstawowych składników. Smak bardzo d... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...