Tymiankowa sola z pieczonymi ziemniakami i kapustą kwaszoną

Tymiankowa sola z pieczonymi ziemniakami i kapustą kwaszoną

Tymiankowa sola z pieczonymi ziemniakami i kapustą kwaszoną

Składniki: (na 1 porcję) - 4 ziemniaki (ok. 280 g), - łyżka + łyżeczka oleju (ok. 15 g), - filet z soli (ok. 100 g), - kapusta kwaszona (ok. 100 g), - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, tymianek, papryka słodka, zioła prowansalskie. Sposób przygotowania 1. Obieramy ziemniaki, kroimy w półksiężyc, marynujemy w łyżce oleju i ulubionych przyprawach (np. papryka, zioła prowansalskie). Ziemniaki pieczemy w 200⁰C przez ok. 50 min. 2 . Filet z soli marynujemy w łyżeczce oleju, pieprzu ziołowym i tymianku. Solę smaży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.