Babka jogurtowo-cytrynowa

Babka jogurtowo-cytrynowa

Babka jogurtowo-cytrynowa

Składniki (na 8 porcji) - 3 jajka (ok. 150 g), - ¼ szklanki cukru (ok. 50 g), - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g), - 2 łyżeczki soku ze świeżej cytryny (ok. 10 ml), - skórka z cytryny, - szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 130 g), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g), - do wysmarowania formy: masło i bułka tarta. Sposób przygotowania 1. Jaja miksujemy z cukrem. 2. Do masy jajecznej dodajemy jogurt, sok i skórkę z cytryny, i dalej miksujemy (na wolnych obrotach)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.