Frittata to danie kuchni włoskiej. Ten pyszny i sycący omlet w wersji wytrawnej podasz na ciepłe śniadanie dla całej rodziny. Mój przepis na frittatę jest z szynką, fetą i papryką. Frittata to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje gorąca, prosto z patelni. Dodatkowymi składnikami mojej frittaty są tarty żółty ser, por oraz czosnek, które idealnie podkreślają smak całego dania. Frittata to pyszne połączenie jajek z dowolnymi dodatkami, serami, warzywami, wędlinami.. Możesz ją przygotować na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...