Frittata z szynką i fetą

Frittata z szynką i fetą

Frittata z szynką i fetą

Frittata to danie kuchni włoskiej. Ten pyszny i sycący omlet w wersji wytrawnej podasz na ciepłe śniadanie dla całej rodziny. Mój przepis na frittatę jest z szynką, fetą i papryką. Frittata to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje gorąca, prosto z patelni. Dodatkowymi składnikami mojej frittaty są tarty żółty ser, por oraz czosnek, które idealnie podkreślają smak całego dania. Frittata to pyszne połączenie jajek z dowolnymi dodatkami, serami, warzywami, wędlinami.. Możesz ją przygotować na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.