Plasterki w cieście naleśnikowym

Plasterki w cieście naleśnikowym

Plasterki w cieście naleśnikowym

Przepis na : deser

Połączenie obiadu i deseru to propozycja chyba dla każdego z nas :) Jabłka po upieczeniu stają się mięciutkie a pokrywające je ciasto chrupiące :)  Składniki: - 1 kg jabłek - 200 g mąki pszennej - 2 jajka - 100 ml mleka - 6 łyżek śmietany 18 % - 1 łyżka cukru kryształu - 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy i mieszamy z mlekiem oraz śmietaną. Mąkę mieszamy z cukrami i łączymy z płynną masą. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Plastry j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.