Plasterki w cieście naleśnikowym
Plasterki w cieście naleśnikowym
Przepis na : deser
Połączenie obiadu i deseru to propozycja chyba dla każdego z nas :) Jabłka po upieczeniu stają się mięciutkie a pokrywające je ciasto chrupiące :) Składniki: - 1 kg jabłek - 200 g mąki pszennej - 2 jajka - 100 ml mleka - 6 łyżek śmietany 18 % - 1 łyżka cukru kryształu - 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy i mieszamy z mlekiem oraz śmietaną. Mąkę mieszamy z cukrami i łączymy z płynną masą. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Plastry j... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni
Autor
zainspirowanawkuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto 3 bit, mąka, jajko, ciasto, deser, desery, obiad, ciasta z jabłkami, mięso na obiad, mięso, przekąska, przekąski, ciasta z masa, ciasto z masa
Inne przepisy z Zainspirowana w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję