Pieczenie wydobywa z warzyw słodycz. Oczywiście, wydaje się, że łatwiej jest buraka ugotować, ale po pierwsze - nie wiem czy na pewno, a po drugie - w buraku pieczonym (oprócz tej bonusowej słodyczy) pozostaje wszystko co dobre. A jest tego dobrego i zdrowego całkiem sporo. Tak więc pieczmy warzywa korzeniowe i używajmy ich do sałatek, bo skorzysta na tym i nasze zdrowie i smak. Zdrowie, co prawda, rzecz ulotna, ale wrażeń smakowych nikt nam nie odbierze. Moja sałatka skomponowała się właściwie sama. Jabłko przyg... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...