Sezon na szparagi już się skończył. Jest jednak pewien sposób, aby zachować ich smak na dłużej... Przez cały sezon, gdy przygotowuję szparagi, nie wyrzucam odłamanych końcówek, tylko odkładam je do pojemnika i zamrażam. W smaku nie różnią się one od górnej części i możemy przygotować z nich pyszny szparagowy krem. Dzięki temu nic się w kuchni nie marnuje, nawet końcówki od szparagów 😉 Zupa z końcówek szparagów - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 400g końcówek szparagów, 400g ziemni... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...