Zupa pomidorowa to jedna z moich ulubionych zup. Najczęściej przygotowuję ją w klasycznej wersji i dodaję do ryż lub makaron. Dziś postanowiłam przygotować ją w postaci kremu z chrupiącymi grzankami. W wersji podstawowej kremy to jedne z bardziej dietetycznych zup, jednak aby była bardziej sycąca tym razem dodałam do niej czerwoną soczewicę. Zupa nie jest pracochłonna, bez problemu możecie więc przygotować ją na obiad nawet po powrocie z pracy. Zupa-krem z pomidorów i soczewicy - przepis na 8 porcji Do przygo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...