Zupa z buraków to w naszym kraju tradycja. Przygotować możemy ją na różne sposoby - może to być czysty barszcz bez dodatków, barszcz z ziemniakami lub fasolą, barszcz z uszkami czy z puree ziemniaczanym. Opcji jest całkiem sporo, każdy więc bez problemu znajdzie coś dla siebie. Ja dziś pokażę Wam jeszcze jedną opcję na zupę z buraków - w postaci pysznego kremu. Zupa-krem z buraków z migdałami - przepis na 4 porcje Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 5 buraków, 2 jabłka, cebula, 3 ząbki czosnku, papryczka... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...