Surówka to obowiązkowy dodatek do każdego obiadu. To nie tylko skarbnica witamin i składników mineralnych, ale też bardzo fajne wizualne uzupełnienie talerza - w końcu surówka zazwyczaj stanowi dość wyraźny kolorowy akcent dania. Dodatkową istotną cechą jest to, że zazwyczaj ich przyrządzenie nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych ani godzin spędzonych w kuchni. Choć jednak przygotowanie warzyw jest banalnie proste - w końcu wystarczy je tylko posiekać lub pokroić - to zazwyczaj cała taj... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...