Dawno już nie było na blogu żadnego dodatku warzywnego do obiadu. A przecież obiad to posiłek, w którym najłatwiej przemycić większą ilość warzyw - warto więc z tego korzystać 😉 Dziś postanowiłam przygotować jakieś warzywko na ciepło, a że akurat miałam w lodówce szpinak, padło na tą akurat zieleninkę. Do zrobienia szpinaku na ciepło nie potrzeba wiele, wystarczy jogurt grecki i czosnek (pamiętajcie - szpinak uwielbia czosnek!). Ja dla urozmaicenia dodałam jeszcze trochę gałki muszkatołowej. Smażony szpinak z... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...