Polędwiczki z groszkiem

Polędwiczki z groszkiem

Polędwiczki z groszkiem

Przepis na : obiad

Polędwiczka uznawana jest za jeden z najcenniejszych gatunków mięsa wieprzowego. Mają wiele zalet - posiadają stosunkowo niewiele kalorii (ok. 150 kcal w 100g) oraz tłuszczu (ok. 3,5g w 100g), za to wysoką zawartość białka (ok. 26g w 100g). W porównaniu do innych gatunków polędwiczki wieprzowe dostarczą nam sporą dawkę magnezu, potasu, a także witamin z grupy B (głównie B1 i B6). Dodatkowo polędwiczka charakteryzuje się szerokim zastosowaniem kulinarnym, świetnie sprawdzi się więc zarówno u osób na diecie redukcy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.