Przepis na : śniadanie
Placki, racuchy, pancakes, naleśniki... Uwielbiam wszystkie odmiany. Na słodko z owocami czy na wytrawnie z warzywami - każda opcja jest dobra. Większość świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale też na lunch w szkole czy w pracy. No i jest to mega łatwy i przyjemny sposób na przemycenie porcji warzyw lub owoców 😉 Placki owsiane na maślance z brzoskwinią i borówkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania placków będą Ci potrzebne: 300g mąki owsianej, 500ml maślanki, jajko, 20g ksylitolu, łyżeczka pro... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...