Placki owsiane na maślance z brzoskwinią i borówkami

Placki owsiane na maślance z brzoskwinią i borówkami

Placki owsiane na maślance z brzoskwinią i borówkami

Przepis na : śniadanie

Placki, racuchy, pancakes, naleśniki... Uwielbiam wszystkie odmiany. Na słodko z owocami czy na wytrawnie z warzywami - każda opcja jest dobra. Większość świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale też na lunch w szkole czy w pracy. No i jest to mega łatwy i przyjemny sposób na przemycenie porcji warzyw lub owoców 😉 Placki owsiane na maślance z brzoskwinią i borówkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania placków będą Ci potrzebne: 300g mąki owsianej, 500ml maślanki, jajko, 20g ksylitolu, łyżeczka pro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.