Przepis na : obiad
Dziś przepis na prosty i szybki obiad. A jednocześnie coś, co raczej rzadko gości na polskich stołach, czyli sezam w roli panierki 😀 Osobiście bardzo lubię sezam, choć przyznam, że zazwyczaj stosowałam go do jednak do deserów i wypieków. Dziś na obiad planowałam kotlety, skończyła mi się jednak bułka tarta, a miałam za mało czerstwego pieczywa, aby je zetrzeć. A że potrzeba matką wynalazku postanowiłam zastąpić bułkę tartą sezamem. Genialne w swej prostocie 😄 Filety z piersi z kurczaka w sezamie - przepis na ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...