Faszerowane zucchiolo

Faszerowane zucchiolo

Faszerowane zucchiolo

Przepis na : obiad

Ostatnio w Biedronce pojawiło się nowe warzywo z wyglądu przypominające dynię, smakuje jednak zupełni inaczej. Zucchiolo, bo o nim mowa, to warzywo będące połączeniem ogórka i cukinii. Jego nazwa to połączenie włoskich słów oznaczających właśnie te dwa warzywa ( zucchini , czyli cukinia oraz cetriolo , czyli ogórek). Choć, co ciekaw, pochodzi ono nie z Włoch, a z Hiszpanii... Zacchiolo opisywane jest jako warzywo uniwersalne, które możemy spożywać zarówno na surowo, jak i po obróbce termicznej. Ma lekko spłasz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.