Chłodniki najczęściej przygotowuję ze świeżych warzyw, dzięki czemu w największe upały unikam jakiegokolwiek gotowania, a mam pyszny i sycący posiłek. Tym razem jednak temperatury nie są zabójcze, postanowiłam więc przygotować wersję z wykorzystaniem gotowanych buraków. Choć oczywiście w największe upały sprawdzi się równie dobrze, jeśli buraka ugotujecie dzień wcześniej wieczorem (albo nawet w nocy 😉). Chłodnik buraczano-ogórkowy - przepis na 4 porcje Do przygotowania chłodnika będą Ci potrzebne: 70... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...