Chłodniki najczęściej przygotowuję ze świeżych warzyw, dzięki czemu w największe upały unikam jakiegokolwiek gotowania, a mam pyszny i sycący posiłek. Tym razem jednak temperatury nie są zabójcze, postanowiłam więc przygotować wersję z wykorzystaniem gotowanych buraków. Choć oczywiście w największe upały sprawdzi się równie dobrze, jeśli buraka ugotujecie dzień wcześniej wieczorem (albo nawet w nocy 😉). Chłodnik buraczano-ogórkowy - przepis na 4 porcje Do przygotowania chłodnika będą Ci potrzebne: 70... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...