Krupnik

Krupnik

Krupnik

Polska treściwa zupa ugotowana na wywarze mięsnym, z dodatkiem jarzyn oraz tradycyjnie kaszy. Składniki: 400 g mięsa (udka z kurczaka lub żeberka) 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 małego selera cebula 1/2 szklanki kaszy (jęczmiennej, jaglanej) 4 ziemniaki 3 ziela angielskie 2 liście laurowe sól, pieprz natka pietruszki Mięso zalać 2 litrami zimnej wody, zagotować. Dodać ziele i liście laurowe, zmniejszyć ogień i gotować około 45 minut (żeberka nieco dłużej). Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o duż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, mięso, kasza, marchewka, seler, mielone, ziemniaki, żeberka, udka , kurczak, kasza jaglana, udka z kurczaka, gotowana marchewka, zupa z mięsem mielonym, zupa z selera, mięso mielone, mielone z warzywami, kurczak z warzywami

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.