Przepis na : deser
Bożonarodzeniowe ciasto miodowe (źródło: kuchnialidla.pl)Poziom trudności: średniIlość porcji: 12Czas przygotowania: 1h 30minSkładniki na ciasto:80 g masła90 g miodu70 g cukru pudru500 g mąki pszennej tortowej10 g sody1 jajko, rozmiar L105 g śmietany kwaśnej 18%Składniki na warstwę orzechową:120 g orzechów włoskich30 g migdałów60 g masła50 g miodu80 g cukru trzcinowegoSkładniki na krem z kaszy manny:500 ml mleka 3,2%100 g kaszki manny25 g cukru trzcinowego180 g masłaSposób przygotowania:Ciasto: W garnku na małym ogniu...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.