Kuchnia Lidla: Bożonarodzeniowe ciasto miodowe

Kuchnia Lidla: Bożonarodzeniowe ciasto miodowe

Przepis na : deser

Bożonarodzeniowe ciasto miodowe (źródło: kuchnialidla.pl)Poziom trudności: średniIlość porcji: 12Czas przygotowania: 1h 30minSkładniki na ciasto:80 g masła90 g miodu70 g cukru pudru500 g mąki pszennej tortowej10 g sody1 jajko, rozmiar L105 g śmietany kwaśnej 18%Składniki na warstwę orzechową:120 g orzechów włoskich30 g migdałów60 g masła50 g miodu80 g cukru trzcinowegoSkładniki na krem z kaszy manny:500 ml mleka 3,2%100 g kaszki manny25 g cukru trzcinowego180 g masłaSposób przygotowania:Ciasto: W garnku na małym ogniu...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, miód, krem, kasza, orzechy, pieczenie, orzechy włoskie, jajko, włoska, bożonarodzeniowe, deser, desery, boże narodzenie, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z orzechami, masło orzechowe, ciasto na boże narodzenie, ciasta tortowe, sposoby na jajko, puszyste ciasto, ciasto ucierane

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.