Przepis na : obiad
Prawdopodobnie większość z nas zna wersję tego dania, którą można zamówić “u Chińczyka”. To jest wersja domowa sto razy lepsza i zdrowsza. Rodzaj warzyw można modyfikować w zależności od pory roku. Dodajcie to co lubicie. Ja użyłam czarnego ryżu, ale spokojnie można go zastąpić ryżem białym. Przepis został przeze mnie lekko zmodyfikowany. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 40 minut Składniki: ryż – 250g szpinak świeży – 100g zielony groszek – 100g brokuł – 100g szczypiorek – ... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.