Fajna lekka terrina z jajkiem i żurkiem będzie hitem na świąteczny stole. Szybka, prosta do zrobienia i jaka dobra. Potrawy wielkanocne wcale nie muszą być ciężkie. Z okazji świąt Wielkanocnych życzę wszystkim radości, spokoju, smacznego jajka, bogatego zajączka i mokrego dyngusa. 1 opakowanie żurku zupa w proszku 500 ml wody zimnej 200 g śmietany ukwaszonej 18 % 3 jajka 8 plastrów szynki wiejskiej 5 dkg szynki w kawału wiejskiej 1 marchewka gotowana natka pietruszki 4 łyżeczki żelatyny kiełki rzodkiewki Ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...