Jesienią i zimą najchętniej sięgam po surówki na bazie białej kapusty (np. coleslaw). W sierpniu miałam okazję jeść dobrze zmacerowaną surówkę z dodatkiem pora i postanowiłam zrobić ją u siebie. Jest łatwa w wykonaniu i nadaje się do różnych dań. U mnie stanie się częstym gościem. Składniki : ćwiartka główki białej kapusty ok. 15 cm pora mała marchew 4 łyżki oleju lnianego pół łyżeczki soli odrobina soku z limonki Kapustę cienko poszatkować. Pora pokroić w małą kostkę. Kapustę i pora połączyć, posolić i wymies... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)