Dziś przedstawiam przepis na kolejny eksperyment z ryżem. Tym razem z odmianą odmianą czarną, która świetnie prezentuje się w lunchowej sałatce z różnymi kolorowymi dodatkami. To moja pierwsza przygoda z czarnym ryżem i mam nadzieję, że nie ostatnia (Siostra - dziękuję 😊). Składniki (na 3 porcje): ok. 180 ml czarnego ryżu ok. 100 g pieczonego lub smażonego łososia 6 rzodkiewek 4 łodygi selera 10 zielonych oliwek chili pół czerwonej papryki sok z połowy cytryny szczypta suszonego tymianku sól pieprz dobry olej (u m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)