Ptysiowe łabędzie

Ptysiowe łabędzie

Ptysiowe łabędzie

Mojego szaleństwa z kształtami różnych słodkości ciąg dalszy 😊 Dziś kolej na łabędzie z ciasta ptysiowego. Ten wypiek planowałam od dawna z myślą o najmłodszych. Łabędzie można wykonać przy różnych okazjach (zbieżność z walentynkami czy dniem singla jest u mnie przypadkowa). Składniki (na 9 łabędzi): 100 g masła 250 ml wody 4 g soli 170 g mąki pszennej 3 jajka 20 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki cukru pudru Masło, wodę oraz sól umieścić w garnku i zagotować (masło musi się roztopić). Zdjąć z palnika i od razu doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.