Pieczeń z bobu i selera

Pieczeń z bobu i selera

Pieczeń z bobu i selera

Luźniejszy czas oznacza, że częściej odwiedzam bazarek, a potem więcej czasu spędzam w kuchni. Niedawno udało mi się kupić piękny bób. Jedną torebkę pochłonęłam od razu z solą i dobrym olejem rzepakowym. Drugą postanowiłam przeznaczyć na pieczeń. Bób połączyłam z selerem i różnymi ziołami, które nadały tej pieczeni wspaniałego zapachu i smaku. Pieczeń/pasztet nie rozsypuje się, łatwo się kroi. Można ją podawać na pieczywie w plastrach lub na nim rozsmarować. Składniki :      0,5 kg bobu pół s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.