Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą z pigwowców

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą z pigwowców

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą z pigwowców

Zbliża się koniec karnawału, więc w moim wypadku pożegnanie z cukrem na kilka tygodni. Dlatego proponuję moje sztandarowe ciacha, czyli rogaliki. Przygotowuję je najczęściej na przegryzkę na czas kilkudniowych wyjazdów. Wypełnieniem do nich jest twarda marmolada wykonana z owoców pigwowca. Przepis na nią kilka lat temu dostałam od Kolegi. Robię ją niemal w hurtowych ilościach - przechowuje się świetnie. A jak smakuje! Zamiast niej można użyć każdej innej twardej marmolady, np. z róży. Składniki: torebka drożdż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.