Jesienią często przychodzi mi ochota na hummus. W kuchni i na talerzu nie lubię jednak nudy i chętnie eksperymentuję. Hummus z burakiem pieczonym zrobiłam po raz pierwszy kilka lat temu i przepadłam. Zdecydowanie należy do moich ulubionych i ze względu na smak 😋, i ze względu na kolor 😍 Składniki : 300 ml ciecierzycy wrzątek pół cytryny 2 kopiaste łyżki tahiny 2 łyżki oleju lnianego burak wcześniej upieczony w plastrach (czas pieczenia ok. 40 minut) duży ząbek czosnku sól pi... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)