Chleb Rodolpha Coustona w marcowej piekarni

Chleb Rodolpha Coustona w marcowej piekarni

Chleb Rodolpha Coustona w marcowej piekarni

W marcowej piekarni Amber i  Gucio (klik!)  zaproponowali przepis na pyszny i łatwy chleb z LiveJournal. Chleb - jak to chleb na zakwasie - jest bardzo aromatyczny i ma chrupiącą skórkę. Miękisz mojego wypieku jest zdecydowanie bardziej zwarty niż chleb w poście zapraszającym do udziału w piekarni, bo użyłam mąki typu 750. Piekłam jeden bochenek z połowy zaproponowanych składników. Składniki (na 2 duże chleby): przepis podaję za Guciem –  klik! Link do oryginalnego przepisu – klik! 850 g mąki ps... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.