Przepis na : śniadanie
Zdrowa pasta do smarowania pieczywa z cennymi składnikami awokado i z dodatkiem tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim razowym pieczywem. Składniki: 5 jaj 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ½ cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku Pęczek natki pietruszki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z limonki Biały pieprz do smaku Sól do smaku Sposób przygotowania: Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...