Dobrego czerwonego barszczu nie można zrobić w jeden dzień. Jeśli ma to być prawdziwy barszcz, taki bez koncentratu i polepszaczy, wcześniej trzeba przygotować zakwas z buraków, a to trwa kilka dni. Efekt jednak jest wart czekania! Mój barszcz robię na ugotowanym wcześniej rosole z kury i kaczki, dzięki czemu ma on pełniejszy smak. Jeśli nie jecie mięsa, zróbcie barszcz na bulionie warzywnym. Składniki (na duży garnek): 1 kura rosołowa 1 porcja rosołowa z kaczki 1 l zakwasu z buraków włoszczyzna... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...