Mazurek tradycyjny już gotowy. W takim razie dzielę się przepisem, bowiem przepis na ciasto bardzo dobry, a to przecież podstawa wszystkich mazurków. Ciasto 30 dag. mąki krupczatki 25 dag mąki tortowej 2 łyżki maki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia; 1/2 szklanki cukru; 5 żółtek; kostka margaryny. Dodatki do masy: 1/2 puszki masy kajmakowej 1/2 szklanki orzechów lasowych zmielonych 1/4 kostki masła dżem wiśniowy lub inny Wykonanie. Wszystkie składniki na ciasto ug... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...