Szakszuka to pomysł na ciepłe i szybkie do przygotowania śniadanie. W dosłownym tłumaczeniu oznacza "wielki bałagan". Tradycyjna szakszuka składa się z pomidorów, papryki oraz cebuli. Dzisiaj zachęcam do przygotowania bogatszej wersji szakszuki - z szynką, serem feta oraz szczypiorkiem. Jajka przygotowane w ten sposób będą miały ścięte białko i miękkie żółtko. Takie danie jest bardzo smaczne i idealnie smakuje podane ze świeżym pieczywem :) Składniki na porcje dla 2 osób: 2 średniej wielkości pomidory 2 duże ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)