Zupa parzybroda – kuchnia podkarpacka
Zupa parzybroda – kuchnia podkarpacka
Zupa parzybroda – kuchnia podkarpacka Zupa parzybroda, zwana też pazibrodą, to tradycyjna polska potrawa. Swoją nazwę zawdzięcza cienkim gorącym paskom kapusty, które podczas jedzenia zupy lubią przykleić się do brody jedzącego. Popularność parzybrody wynika przede wszystkim z jej smaku oraz z dostępności składników. Zupę tę można przygotować w wersji postnej, wyłącznie na warzywach takich jak kapusta, ziemniaki, marchewka, cebula i pietruszka. W wersji bogatszej zupa gotowana jest na rosole, który by... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, kapustą, ziemniaki, boczek, chleb, mięso, rosół, wielkanoc
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję