Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka
Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka
Grzebienie krucho-drożdżowe - kuchnia podkarpacka Ciasto krucho-drożdżowe idealnie nadaje się do pieczenia małych ciasteczek nadziewanych marmoladą. Kruche z wierzchu i lekko puszyste w środku są uwielbiane przez małych i dużych. Nie wymagają wiele pracy, nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie (wręcz przeciwnie, ciasto trzyma się w lodówce, by rosło dopiero w piekarniku), a w efekcie otrzymujemy ciasteczka jak z cukierni. W kuchni podkarpackiej tego rodzaju ciasteczka przygotowuje się w różnych kształtach. Często są... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , ciasto, pierogi, pierogi przepis, ciasteczka, drożdżowe, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto drożdżowe, kruche ciasteczka, ciasteczka z marmoladą, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję