Wieprzowina w sezamowej skorupce

Wieprzowina w sezamowej skorupce

Wieprzowina w sezamowej skorupce

Pyszny pomysł na mięso wieprzowe pieczone w skorupce z sezamu i dyni. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 5 dag ziaren sezamowych 5 dag pestek dyni 2 białka jaj 4 łyżki oleju 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Ziarenka sezamowe i pestki dyni zmielić.  Następnie ubić białka na sztywno. Połączyć ubite białka ze zmielonymi ziarnami, olejem, solą i pieprzem do smaku. Mięso opłukać, natrzeć pieprzem i solą i oprószyć dokładnie mąką.  Mięso ułożyć na blasze wyłożoną folią aluminiową na wie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, dynia, jajko, szynka, sezam, mięsa pieczone, dynia pieczona, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.