Babka ziemniaczana z mięsem mielonym

Babka ziemniaczana z mięsem mielonym

Babka ziemniaczana z mięsem mielonym

Babka w nowej odsłonie- na słono.  Składniki masy ziemniaczanej: ½ kg ziemniaków 3 łyżki masła 3 jaja sól do smaku Składniki na farsz: 25 dag mięsa wieprzowego lub wołowego 1 jajko 2 łyżki tłuszczu 2 cebule 1/3 szklanki śmietany sól do smaku pieprz do smaku 1 surowy ziemniak Wykonanie: Ziemniaki obrać, dokładnie utłuc. Dodać żółtka, sól do smaku i ubitą pianę z białek.  Wymieszać składniki i połowę masy wyłożyć na formę wysmarowaną masłem.  Mięso zmielić, dodać posiekaną usmażoną cebulę, jajko,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, jajko, mięso, babki, babka ziemniaczana, jajka z farszem

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.