Ptysie z pastą jajeczno- chrzanową

Ptysie z pastą jajeczno- chrzanową

Ptysie z pastą jajeczno- chrzanową

Przepis na : śniadanie

Wielkimi krokami zbliżają się święta wielkanocne. Dzisiaj mam dla Was doskonałą propozycję na śniadanie wielkanocne, czyli wytrawne ptysie z pastą jajeczno- chrzanową. Ptysie są szybkie i łatwe do przygotowania. Nie może ich zabraknąć na świątecznym stole.  SKŁADNIKI: Ciasto ptysiowe: 1/2 szklanki wody, 50g masła, 100g mąki, 3 jajka, szczypta soli, Pasta: 5 jajek, 1/2 cebuli, 2 łyżki majonezu, 1/2 łyżki świeżego startego chrzanu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Do garnka wlewam wodę. Dodaję masło o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ptyś, ptysie, ciasto, pasty, pasta, przepisy na święta, śniadania, śniadanie, majonez, świąteczne, świąteczne przepisy, ciasteczka, przekąski, wielkanoc, szybkie śniadanie, łatwe ciasto, szybkie ciasto, szybkie przekąski, jajka na święta, ciasta z masa, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasteczka na święta

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.