Przepisów na tartę z jabłkami jest wiele. Do znalezionego przepisu w internecie wprowadziłam korektę. Zamiast migdałów dodałam orzechy laskowe i żurawinę. Zmniejszyłam też ilość miodu. Wyszła smaczna tarta. Polecam Składniki: Ciasto: 250 gram mąki pszennej 130 gram masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Ze składników wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Formę wysmarować masłem i osypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem, odciążyć fasolą. Piec 20 minut... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...