Wiem, wiem, masę makową można dziś kupić gotową w każdym sklepie. Jednak w tym sęk, że kiedy robię ją sama wiem, ile tak naprawdę jest tam dobrych jakościowo składników. Na masie nie ma co oszczędzać. Zawsze dodaję najlepszy lipowy miód od pszczelarza i moje ulubione bakalie. Warto trochę czasu poświęcić, aby masa była naprawdę smaczna. Masa makowa: Można użyć gotową. Ja jednak robię sama. 2-3 szklanki maku 1/2 paczki masła Skórka z pomarańczy Miód (wedle uznania - ok. 3-4 łyżek) Bakalie (orzechy, suszone morele, s...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...