Do Świąt wielkanocnych pozostało jeszcze trochę, ale udało mi się dostać wspaniały wędzony biały ser od dobrego gospodarza. Wykorzystałam go do faszerowanych jajek. Taka kombinacja smakowa naprawdę wyszła. Składniki: 3 jajka 3 -4 plastry sera wędzonego białego 2 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz Wykonanie. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół, jak ostygną. Wyjmujemy do miseczki żółtka, dodajemy pokrojony w drobną kostkę wędzony biały ser. Dodajemy majonez i pokrojony szczypiorek. Mie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...