Jajka fazszerowane wędzonym białym serem

Jajka fazszerowane wędzonym białym serem

Jajka fazszerowane wędzonym białym serem

Do Świąt wielkanocnych pozostało jeszcze trochę, ale udało mi się dostać wspaniały wędzony biały ser od dobrego gospodarza. Wykorzystałam go do faszerowanych jajek. Taka kombinacja smakowa naprawdę wyszła. Składniki: 3 jajka 3 -4 plastry sera wędzonego białego 2 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz Wykonanie. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół, jak ostygną. Wyjmujemy do miseczki żółtka, dodajemy pokrojony w drobną kostkę wędzony biały ser. Dodajemy majonez i pokrojony szczypiorek. Mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.