Zapiekanka z croissantów i toffee

Zapiekanka z croissantów i toffee

Zapiekanka z croissantów i toffee

Przepis na : deser

  Dzisiaj zapraszam wszystkie łasuchy na przepyszną zapiekankę z chleba i toffee. Długo się zastanawiałam jak resztki chleba można by zagospodarować i przyszedł mi do głowy poniższy pomysł na ciepłą zapiekankę, którą można podać w porze śniadania lub jako deser. Zresztą przekonajcie się sami. Do przygotowania zapiekanki potrzebujemy: – 2 jajka – 1/2 szklanki mleka (ok 100 ml) – resztki chleba (ja użyłam 2 croissanty) – 1/2 puszki masy toffee Jajka wbić do miski i rozbełtać razem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.