SKŁADNIKI: na spód: 200 g czekoladowych ciastek 70 g stopionego masła czekoladowego masa sernikowa: 500 g serka śmietankowego typu Philadelphia (absolutnie żaden light produkt) 300 g gęstej kwaśnej śmietany lub creme fraiche 2 jajka 150 g cukru 1 łyżka kakao 250 g czekolady w tabliczce (mlecznej) 80 ml kremu Bailey's kilka łyżek bitej śmietany na górną warstwę na obwódkę: 50 g białej czekolady 150 g ciemnej czekolady 1 łyżka kakao+1 łyżka cukru pudru do posypania Wykonanie: Natłuścić tortownicę (Ø 23cm) ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.