Rolki Dolmaski z ryżem i grzybami w liściach winorośli

Rolki Dolmaski z ryżem i grzybami w liściach winorośli

Rolki Dolmaski z ryżem i grzybami w liściach winorośli

Dolmades to przypominające to małe rolki przypominające kształtem cygara, najczęściej faszerowane ryżem (bez mięsa), orzechami przyprawione świeżą miętą, koperkiem i innymi aromatycznymi dodatkami. Są również wersje z farszem z dodatkiem mięsa, jednak te wegetariańskie są najczęściej spotykane. Tym czym faszerowane są Dolmades zależy głównie w jakim kraju są podawane. Często dodaje się do farszu również drobno posiekane rodzynki. Taki farsz zawija się w zblanszowane liście winorośli. Liście winorośli nawet po poddus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, syrop, grzyby, sok, cebula, cytryna, koperek, słodkie, kapusta kiszona, czosnek, kapustą, gołąbki, mięso, bigos, orzechy, wegetariańska, ser, ser feta, feta, śliwka, przystawki, lekkie dania, jak zrobić wodę z cytryna, dania bez mięsa, orzechy włoskie, dania na gorąco, czerwona kapusta

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.