Ostrygi dla początkujących- jak i z czym się to je?

Ostrygi dla początkujących- jak i z czym się to je?

Ostrygi dla początkujących- jak i z czym się to je?

Na zdjęciu: Ostryga japońska Jedni są ich smakoszami uważając je za delikates, inni robią minę typu beeeeee, gdy o nich słyszą. Nie ma grupy pomiędzy. Albo się za nimi przepada, albo nie nie chce się wziąć ich do ust. Ostrygę otwieramy trzymając ją płasko na dłoni. Dobrze użyć do jej przytrzymania ściereczki lub specjalnej silikonowej podkładki. Po otwarciu muszli zobaczysz wokół ostrygi wodę, która jest na wagę złota jak sama ostryga. Po odcięciu ostrygi od muszli ostryga "puści" jeszcze więcej płynu bogatego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.