Jak prawidłowo spreparować i przygotować węgorza do podania - węgorz na sposób chiński

Jak prawidłowo spreparować i przygotować węgorza do podania - węgorz na sposób chiński

Jak prawidłowo spreparować i przygotować węgorza do podania - węgorz na sposób chiński

Chińczycy mają długowieczną kulturę jedzenia ryb a w tym oczywiście węgorza i przygotowują je zawsze pieczołowicie i przeznaczają na to odpowiedni czas. Jak podaje się świeżego węgorza w Polsce. Najczęściej oczywiście w prosty sposób: po prostu osolony i usmażony na patelni. W Chinach istnieje cała niezliczona ilość przepisów na węgorza. Zanim jednak węgorz trafi na półmisek jako wyśmienite danie powinien przejść 3 etapy preparowania i przygotowywania trwające 72 godziny (chińska szkoła kulinarna) aby był optym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.