Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia

Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia

Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia

Kaczka jest pyszna i jeśli ktoś jej jeszcze nie spróbował musi koniecznie to nadrobić. Dzięki przyprawom i dodatkom nadamy jej charakter, ale samo upieczenie kaczki to jest już sztuka sama w sobie niezależnie od jej charakteru. Ja moją kaczkę ostatecznie podałam z surówką z ogórka, czerwonej cebuli, szczypiorku, papryki i niesłodzonych wiśni z kompotu by nadać potrawie francuski akcent. Do tego również wytrawny sos wiśniowy jak to lubią Francuzi. Jak przygotować więc pierś z kaczki by skórka była wyjątkowo c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, kaczki, mięso, piersi z kaczki, marynaty, ogórek, sok, papryka, ogórki, grill, wiśnia, sosy, surówka, cebula, francuskie, łatwe , warzywa, do pracy, kapusta pekińska, wieprzowina, placki, pieczenie, słodkie, pierś w marynacie, dania mięsne, stek wołowy, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, sos mięsny

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.